fbpx

Este aerul conditionat sanatos pentru bebelusi?

Este aerul conditionat sanatos pentru bebelusul meu?” – acesta este din cele mai des intalnite intrebari pe care si le pun proaspetii parinti vara… 

Copiii mici sunt vulnerabili in fata temperaturilor caniculare si umiditatii din timpul verii, iar medicii spun ca ideal ar fi ca temperatura camerei in care acestia stau sa fie intre 22-24° C (citeste mai mult “Bebelusii si canicula”). Cercetatori din domeniul sanatatii au publicat un studiu conform caruia aerul conditionat poate crea la copiii mici probleme de sanate ca:

  • Tuse
  • Deshidratare
  • Rinite
  • Astm
  • Infectii respiratorii

Cum aparatele de aer conditionat sunt cele mai des intalnite surse de racoare pe timpul verii, bebelusii nostri au nevoie de protectie speciala atunci cand sunt in preajma aerului conditionat

Idepartati patutul belusului de aerul conditionat

Parintii isi fac griji adeasea ca fluxul de aer rece de la aerul conditionat ar putea sa imbolaneasca bebelusul. O strategie foarte buna este sa pozitionezi patutul cat mai departe de gura de suflare a aerului conditionat.

Acorda atentie bebelusului

Verifica la intervale regulate sa vezi ce face bebelusul tau. Daca observi ca acesta este infierbantat sau are fruntea transpirata ai putea sa iei in considerare sa mai reduci tempetatura de pe termostatul aerului conditionat. Cum si adultii au tolerante diferite la aceeasi temperatura vei face mai multe incercari pana cand vei gasi temperatura optima pentru bebelusul tau.

Curata aerul conditionat periodic

Filtrele si tevile pline de praf si bacterii ale aerului conditionat sunt o sursa de pericol mult mai mare decat temperatura pe o creeaza acesta. Acestea pot acumula poluanti si bacterii din multiple surse (vant, precipitatii, animale si pasari care se deplaseaza in proximitatea unitatii exterioare, etc…) si le pot transmite in aerul respirat de familia ta. O solutie simpla este sa apelezi la o curatare profesionala in fiecare an inainte de inceperea sezonului cald.

Foloseste un termostat intelligent

Un termostat inteligent te ajuta sa adaptezi mult mai usor temperatura casei tale in functie de preferinte. In loc sa monitorizezi singur temperatura din camera si sa o ajustezi, poti lasa asta pe seama unui termostat inteligent care va avea grija ca aerul conditionat sa faca temperatura optima in camera bebelusui tau.

Anumite modele cu WIFI te pot ajuta sa pornesti aerul conditionat chiar si in timp ce esti in drum spre casa

Foloseste un deflector de aer conditionat

Deflectorul de aer conditionat, cum ar fi ZenLuft ZL02va fi ca un scut intre bebelusul tau si gura de aerisire de la aerul conditionat. Astfel incaperea se va raci uniform fara a-l expune pe cel mic la fluxul rece de aer. Acesta este util si cand camera in care este patutul este mai mica si nu exista optiunea de a-l indeparta foarte mult de aerul conditionat.

deflector aer conditionat perete, deflector aer conditionat, deflector ZenlLuft ZL02

Deoarece traim intr-o clima care devine din ce in ce mai arida aerul conditionat a devenit parte din confortul vietii noastre, dar facand alegerile corecte putem proteja santatea celor mici atunci cand ei sunt in preajma acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *