fbpx

8 efecte negative ale aerului conditionat asupra sanatatii

efecte negative aer conditionat, deflector aer conditionat | www.zenluft.ro

Aerul conditionat a devenit una dintre comoditatile fara de care nu ne putem desfasura activitatile de zi de zi din perioadele calduroase. Fie ca suntem acasa, la serviciu, in masina sau in metrou, beneficiem de racoarea aerului conditionat. Putini stiu ca racoarea placuta a acestuia poate veni la pachet cu afectiuni de sanatate mai mult sau mai putin periculoase.
Ultimele cercetari asupra efectelor aerului conditionat au scos la iveala ca folosirea acestuia poate duce la urmatoarele afectiuni:

1. Imunitate mai slaba
Aerul conditionat creeaza o schimbare artificiala a temperaturii ambientale, aceasta afectand imunitatea organismului. Oamenii care fac multe schimbari
bruste ale temperaturii intre casa, drum, serviciu, se imbolnavesc mult mai des fara vreun motiv cunoscut.

2. Te simti constant obosit
Cand temperatura aerului conditionat este foarte rece organismul consuma mai multa energie pentru a mentine temperatura normala de functionare. Acest consum suplimentar de energie duce la o oboseala constanta, acesta fiind cel mai intalnit efect al aerului conditionat.

deflector de aer conditionat | www.zenluft.ro

3. Sinuzita
Potrivit cercetarilor, oamenii care petrec mai mult de 4 ore in perajma aerului conditionat sunt mai predispusi sa fie diagnosticati cu infectii ale sinusurilor deoarece aerul rece duce la intarirea mucoaselor din glandele nazale.

4. Uscarea ochilor
Aerul conditionat usuca ochii ducand la iritatii, mancarimi si lacrimarea acestora deoare lichidul care acopera pupila se usuca foarte usor in prezenta aerului rece.

5. Infectii virale
Un alt efect secundar al aerului conditionat este predipozitia la infectii virale, acesta fiind o urmare a unei imunitati scazute. Deoarece aerul conditionat recircula aerul vechi aceasta duce la transmiterea de virusi si bacterii intre oamenii care stau in mediul respectiv (ex. avion).

6. Probleme de respiratie
Cand aerul conditionat nu este curatat corespunzator si filtrele nu sunt schimbate, numeroase bacterii si fungi se dezvolta in aparatul de aer conditionat. Acestea profita si de umezeala data condensul care apare in instalatia de aer conditionat. Dupa ce ajung in aer, aceste organisme pot duce la infectii periculoase cum ar fi pneumonia sau boala Legionarilor.

7. Uscarea pielii
Aerul conditionat provoaca deshidratarea accelerata a epidermului ducand la o piele uscata.

8. Alergii
Necuratarea aerului conditionat duce la acumularea de praf, mucegai si bacterii care este transmis prin fluxul de aer conditionat acest fenomen cauzand iritatii ale pielii, inrosirea pielii, mancarimi si alergii ale pielii.

Pentru a minimiza efectele neplacute ale folosirii aerului conditionat va recomandam sa folositi un deflector de aer conditionat de perete ZenLuft ZL02  sau un deflector de aer conditionat de tavan ZenLuft ZL03.
Acestea dirijeaza fluxul rece in alta directie, racirea mediului facandu-se natural prin transferul dintre masele de aer cald si rece. Deflectorul este solutia perfecta pentru a va proteja de efectele nedorite ale aerului conditionat, atat acasa cat si la serviciu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *